Ga naar inhoud

Agricycling nu officieel van start

De coöperatie die onder meer hekkel- en bermgras composteert, heeft op dinsdag 13 december 2022 de officiële oprichting in Sneek gevierd. Na een proefperiode gaat Agricycling nu formeel verder op de ingeslagen weg. Bij Agricycling zijn behalve boeren ook It Fryske Gea, de gemeente Súdwest-Fryslân en provincie en wetterskip betrokken.

De Leeuwarder Courant berichtte op 14 december 2022 uitvoerig over de oprichtingsavond:

Boer aan zet bij coöperatie Agricycling

Menig spreker nam dinsdagavond bij de oprichting van coöperatie Agricycling in Sneek het woord ‘historisch’ in de mond. De hoop is dat als de boer zelf zijn rol pakt in de transitie naar een circulaire economie hem dat ook economisch voordeel geeft.

Meer dan honderd jaar geleden sloegen boeren de handen ineen en begonnen de eerste coöperaties zelf hun melk te verwerken. Zo waren ze niet langer afhankelijk van de grillen van de particuliere zuivelinkopers uit de buurt. Achteraf bekeken was dat een historisch moment. Een historisch moment dat oprichters Pieter van der Valk en Evert-Jan Schoneveld dinsdagavond in de grote zaal van het theater in Sneek hoopten te herhalen met de oprichting van de coöperatie Agricycling. ,,We hopen hier over tien jaar op een zelfde manier op terug te kunnen kijken’’, zei Van der Valk.

Meer op de website van de LC: Historische avond voor Agricycling: oprichting coöperatie moet boeren laten profiteren van recycling – Leeuwarder Courant (lc.nl)